תוספי SEO לוורדפרס

תוספי וורדפרס

קידום אתרים מקצועי
למרות שוורדפרס היא אחת מן המערכות המתקדמות ביותר בשוק להקמה וניהול של אתרי אינטרנט ובלוגים, בכל מה שנוגע לקידום אתרים היא עדיין לוקה בחסר ואי אפשר לבצע אופטימיזציה מלאה לכל עמוד ופוסט באופן ספציפי או להוסיף להם תכונות קריטיות לקידום אתרים מודרני.

כאן בדיוק נכנסים לתמונה תוספים מיוחדים לצרכי קידום אתרים שמקלים על המקדם או בעל האתר את החיים ומאפשרים לו לראות את כל המידע החשוב לקידום אתרים במקום אחד ולבצע פעולות שונות.

Yoast SEO / All in one SEO

אלו התוספים המתקדמים ביותר עבור SEO שבדרך כלל מתקינים כשמסיימים לבנות אתר חדש. שניהם מציעים תכונות בסיסות כמו שינוי תגי ה – Title  וה – Meta  של כל עמוד, הוספת תגי קנוניקל למניעת שכפול תוכן, שליחת מפת אתר לגוגל, שליטה בחסימת תכנים מסוימים לגוגל דרך Robots.txt  ועוד. לרשימת התכונות המלאה של כל פלאגין, רצוי להסתכל באתרי הבית שלהם, אך חשוב לזכור שעל מנת לפתוח את כל האפשרויות, יש לשלם על גרסאות הפרימיום.

פלאגינים ל Google Analytics

Google Analytics הוא שירות שמספק לבעלי אתרים תובנות על מספר המבקרים באתר שלהם ומידע נוסף כמו למשל מקורות הגעה לאתר, זמן שהייה באתר, רשימת העמודים הפופולאריים ביותר ועוד. התוספים הפשוטים יותר רק מחברים את האתר למערכת בלי הצורך לשנות את קבצי המקור של האתר, אך תוספים מתקדמים יותר כמו זה של MonsterInsights מאפשרים לצפות בדוחות הבסיסים של המערכת ישירות מתוך לוח הבקרה וכך חוסכים את הצורך לגשת למערכת באופן חיצוני. אופציה אחרת היא להתקין מערכת סטטיסטיקה נפרדת כמו Jetpack החינמית שלא קשורה ל – Google Analytics, אך מספקת את המידע בצורה נוחה יותר לעין עבור משתמשים מתחילים.

תוספים להפניות

כאשר מעבירים אתר קיים למערכת WordPress, אחד מכאבי הראש הגדולים ביותר הוא לדאוג לכל עניין ההפניות, כך שמי שמקיש כתובת של עמוד ישן או מגיע אליו ישירות ממנועי החיפוש, יופנה לעמוד החדש ולא יקבל שגיאת "לא נמצא" (404). יש כאלו שסוברים שההפניות גם שומרות על חלק מהכוח של הקישורים שמצביעים לעמודים המקוריים ולכן אתר שההפניות מבוצעות בו כמו שצריך, יחזור לדירוגים הקודמים שלו מהר יותר.

 בשל הסיבת האלו, בדרך כלל אין מנוס מלהתקין תוסף שמבצע את ההפניות ושאפשר לתפעל אותו בקלות. חיפוש קצר בספריית התוספים של וורדפרס יניב עשרות תוספים כאלו עם שמות דומים , כך שאפשר ללכת לאיבוד מהר מאוד. אנחנו באופן אישי ממליצים על תוסף פופולארי במיוחד שנקרא פשוט "Redirection". מדובר בתוסף חינמי שתומך בעברית וניתן למצוא אותו כאן.

בדיקת קישורים שבורים

קישורים שבורים מזיקים לחווית השימוש ועלולים להביא את המשתמשים למבוי סתום (במיוחד אם מדובר על קישורים חיצוניים שאין לנו שליטה על המקום אליו הם מפנים). למרבה הצער, גם עם מערכת כמו וורדפרס, תיקון כל הקישורים השבורים יכולה להיות משימה מעייפת. התוסף Broken Link Manager סורק אוטומטית את האתר, מדווח על כל קישור שבור ומאפשר לשנות את היעד שלו. (קיים תוסף פופולארי נוסף בשם Broken Link Checker, אבל הוא כבר לא מתעדכן ואין לו תמיכה רשמית).

אופטימיזציה לתמונות

אופטימיזציה לתמונות הופכת להיות יותר ויותר קריטית בשנים האחרונות כאשר מצד אחד הרזולוציות בהן אנחנו משתמשים עולה והעולם עובר לשימוש בפאבלטים (סמארטפונים בעלי מסכים גדולים) ומצד שני גוגל רוצה שהאתר שלנו יהיה יותר ויותר מהיר. תוספים למזעור גודל תמונות כגון EWWW Image Optimizer  מאפשרים ליצור קבצי תמונות בגודל קטן יותר מבלי לפגוע באיכות התמונה או בגודל הפיזי שלה על המסך, כך שהדפים עולים מהר יותר והמשתמשים יכולים לצפות בהן גם מחיבורים מוגבלים או איטיים.

תמיכה ב AMP

 AMP  הוא פורמט חדש שמאפשר לאתרים בסלולר להיטען מהר יותר אפילו מאשר אתרים מותאמים באמצעות שינוי קוד ה –HTML וויתור על חלק מהאלמנטים שבו. גוגל כבר תומכת בפורמט וייתכן שבעתיד תיתן גם עדיפות בדירוגים לאתרים שמשתמשים בו. תוסף ה – AMP  מאפשר להפוך את כל הפוסטים בבלוג לתואמי  AMP בלי לפגוע בפוסט המקורי (שתי הגרסאות נמצאות על כתובות שונות). חשוב לשים לב שנכון לכתיבת שורות אלו (ינואר 2017), הוא עדיין לא תומך בעמודים סטאטיים, אך הדבר אמור להשתנות בהמשך.

שיתוף

מאמרים נוספים

Scroll to Top