בחדר ההמתנה לרופא או במהלך הנסיעה לעבודה ברכבת, האצבעות משחקות בסמארטפון ועוברות בין האפליקציות. מבחינת הגולש מדובר בשברירי שניות של קבלת החלטה האם להמשיך ולגלוש באפליקציה או לצאת ממנה ואף להסיר אותה. אפליקציה שרוצה לשרוד ולהישאר בטופ חייבת ממשק משתמש ידידותי ככל הניתן. אפליקציה שאינה ידידותית, תגרום לגולשים למחוק אותה ולעיתים אף לדרג אותה בצורה שלילית.

עיצוב ממשק משתמש לאפליקציות

הכרת קהל היעד ושיעורי בית לפני תחילת העבודה

עיצוב ממשק משתמש לאפליקציות חייב להיות מותאם לקהל היעד שעבורו מיועדת האפליקציה. הגדירו את קהל היעד, בדקו באמצעות כלים שונים את העדפותיו של אותו קהל יעד, הצבעים האהובים עליו, התכנים והשפה שיחברו אותו לאפליקציה ובסופו של דבר יניעו אותו לפעולה. בצעו מחקר בקרב אפליקציות מתחרות, בדקו את עיצוביהן, לימדו את הנקודות החזקות ולא פחות חשוב את נקודות התורפה ואת הטעויות שלא תרצו לחזור עליהם.

עיצוב ממשק משתמש לאפליקציות – איך עושים זאת נכון?

מומלץ לחלק את תוכן האפליקציה באופן ברור והגיוני על מנת שהגולש ימצא את המידע הרלוונטי לו במהירות. מדד ההצלחה הוא ניווט פשוט בין האפשרויות השונות והתקדמות לעבר הרכישה או כל מטרה אחרת. מומלץ להדגיש את הכפתורים החשובים באמצעות מסגרת, שינוי צבע או בדרכים אחרות.

כל הדברים החשובים במסך אחד

בעת עיצוב הממשק כדאי לוודא שהכפתורים החשובים יתגלו לגולש במלואם כאשר יכנס אל האפליקציה ולא יתעורר הצורך להשתמש בגלילה למטה או לצדדים. שימוש בגלילת רוחב אינו נוח וכך עלול מידע חיוני שלא להיחשף לגולש וחבל. במידה ואין ברירה והשימוש בגלילה הוא הכרחי, הקטינו במעט את הכפתורים על מנת שהשימוש יהיה נוח יותר.

להניע את הגולש לפעולה

על מנת שהגולש יבחר בפעולה הרצויה מבחינתכם, הדגישו את כפתור ההנעה לפעולה ככל האפשר, בין אם באמצעות צבע בולט, כותרת או גודל הכפתור. השתמשו בהוראות קצרות בנות מילה אחת או שתיים ולא במשפט ארוך או מסורבל, לדוגמה: "צור קשר" ולא משפט בסגנון "בכדי שנציג שירות יחזור אליך, לחץ כאן". זכרו שהגולש מעדיף מידע קצר וקולע.

צרו קשר לעיצוב ממשק משתמש לאפליקציות