איך לחשב שעת עבודה לפרילנס בבניית אתרים

 שאלה אחת ששואלים אותי מעצבים ומפתחים בבניית אתרי וורדפרס אולי יותר מכל שאלה אחרת, זה איך לחשב כמה עליהם לקחת כשכר פרילנס על בניית אתר. אמנם אנחנו רוצים להיות הוגנים ללקוח, אבל גם כלפי עצמנו. ואנחנו רוצים לעשות רווח סביר לפחות. זה לעולם לא רגע שמח לסיים עבודת פיתוח או איזה פרויקט ולגלות שהפסדנו כסף בתהליך.

ישנi כמה דרכים שעצמאיים בתחום יכולים לחשב את שכרם. הם יכולים לגבות שעתית, הם יכולים לקבוע מחיר עבור פרויקט שלם, הם יכולים לעשות ברטר תמורת שירותים מסוג אחר, או לחשב לפי ערך דף, או אפילו לקבל אחוזים מרווחי המכירות, אם זה אתר מסוג כזה. השיטות המקובלות והשכיחות ביותר הן פר שעה, או פר פרויקט.

ברטר הוא סידור נדיר יותר, אבל קורה לעיתים. במיוחד במקרים של לקוחות סטארט-אפ אם הם נמצאים בשלבים הראשונים וחסרי האמצעים יחסית. חישוב לפי מחיר לדף יכול להיות קל להערכה, אבל תמיד יש סיכון בעניין. דף מסוים יכול פתאום להיות מורכב במיוחד ולדרוש שעות והשקעה לא מתוכננים.

תשלום בצורה של אחוזי מכירות אולי נשמע סידור אטרקטיבי, במיוחד אם הלקוח מוכר מוצרים או שירותים יקרי ערך. אולם סידור מסוג זה מגיע עם בעיות משלו. האם הלקוח מצליח למכור? האם זה מישהו שאתה רוצה להיכנס איתו לסוג של שותפות? האם הוא אמין בעיניך? כל מיני שאלות שעולות בהקשר של סידור אחר מאשר תשלום פשוט עבור שירותים.

לנצח במשחק הערכת הערך

אבל לא משנה איך אנחנו הולכים לגבות, עלינו לדעת את התעריף השעתי שלנו כדי לייצר הערכות מדויקות. עליך להעריך את המחיר של השעה שלך, את ההוצאות שלך, וכמה אתה צריך כדי להרוויח. במונחים הכי פשוטים, רווח הוא מה שנשאר אחרי ששילמת לעצמך ואת ההוצאות שלך. זה מה שמאפשר לעסק שלך לגדול, לקנות מסך חדש כשהנוכחי הולך, לקנות ציוד נוסף נדרש, או לשמור אותו בצד ליום סגריר. למעצבים רבים, גבייה לפי שעה היא הגיונית מאוד. היא קלה ולא דורשת הרבה מתמטיקה. חלקנו זורקים איזה ניחוש לפי מה שאחרים לוקחים או מה שנראה להם שהלקוח מוכן לשלם. אחרים פשוט שולפים איזה מספר מהאוויר. כל אלה רעיונות גרועים.

למה?

אתם ייחודיים. ואני לא מתכוון לזה כרגע כאיזו הצהרה גנרית על הערך של בני אדם או מפתחי וורדפרס באשר הם. אני מתכוון שהמצב והצרכים שלכם הם ייחודיים ולא דומים לאלה של אחרים. אתם שונים בהוצאות שלכם, שונים בצרכים שלכם. שונים ביכולות שלכם ובמהירות שלכם. חישוב ערך שעת העבודה שלכם צריך להתחשב בשכר שאתם מתכוונים לשלם לעצמכם, בהוצאות העסק שלכם, וברווח שאתם מכוונים אליו. זה לא חישוב מסובך מידי, אבל צריך לעשות אותו.

article800x-500

 

אז בואו נתחיל

מהו השכר שאתם רוצים לשלם לעצמכם? זה רעיון טוב מאוד להפריד בין הכסף שהעסק שלכם מרוויח ובין השכר שאתם מושכים ממנו. חשוב להיות ריאליסטים כשחושבים על השכר שלנו. אמנם זה נכון שמלכתחילה נכנסנו לקטע הזה של עבודה כדי להרוויח כסף, אבל משכורת של מישהו שכרגע בונה את עסק הוורדפרס הראשון שלו סביר שלא תהיה משכורת של 6 ספרות לחודש, כן? לפחות לא בזמן הקרוב. אז אם אתם מועסקים כרגע במקום אחר, כדאי לקבוע את המשכורת הראשונית המתוכננת שלכם בערך על אותה משכורת או קצת פחות.

בואו ניקח לדוגמא משכורת של 8,000 ₪ לחודש. אז בנוסף למשכורת שאתם הולכים למשוך, תצטרכו גם להבין את ההוצאות הנלוות שלכם. מיסים, ביטוח לעסק אם צריך, פנסיה וכן הלאה. אפשר לברר ולבדוק בדיוק, אבל מספר גנרי שבדרך כלל נכון לעבוד איתו הוא 25 עד 30 אחוזים. אז החישוב נראה כך:

משכורת: 8,000 ₪
הוצאות נלוות: 30%x8000 = 2,400 
סה"כ: 10,400 ₪

עכשיו, בחודש עבודה יש 160 שעות פחות או יותר. אבל לא כל השעות הללו הן שעות עבודה על פרויקטים. בחלק מהן אתה תסדר את הקבלות שלך, באחרות תסדר את שבוע העבודה שלך, תעשה שיווק, תדבר בטלפון עם לקוחות או לקוחות פוטנציאליים, תשחק סוליטייר,תאכל צהריים וכן הלאה. כדי להעריך כמה שווה השעה שלנו, אנו צריכים להפחית את השעות שבהן אנחנו בעצם לא עובדים על הפרויקט. אם אתם לא עוקבים אחרי שעות העבודה שלכם, כדאי להתחיל לעשות זאת. בינתיים אפשר להשתמש בניחוש, ולתקן אם צריך על ידי מעקב שנתחיל לנהל מכאן והלאה.

בדרך כלל מדובר, אצל עובדים יעילים, בסביבות ה-25% מהשעות שאינן מוקדשות לעבודה על פרויקט פרופר. אצל פרילנסרים חדשים, יכול להיות שהזמן הזה מתנפח עד לכדי 50%, בתקווה שלא יותר מכך. בואו, לשם חישוב זה, נשתמש ב-25%. אם כן, נפחית את האחוז הזה, ונקבל כ-120 שעות עבודה נטו על פרויקטים שונים בחודש. ואז נחלק 10,400 ל-120 שעות, ואנו מקבלים שכר שעתי של 87 ₪ פחות או יותר (86.667%, אם נדייק). זהו השכר שאתה צריך לגבות לשעה, כדי שתוכל לקבל את המשכורת הרצויה שלך וגם לשלם את ההוצאות הנלוות של העסק שלך.

אוקיי, אז עשינו את החישוב הזה, וזה חשוב. אבל כדי לעבוד, אתה צריך מקום לעבוד. משרד או משרד בבית, או שולחן בבית קפה שמגיע עם חשבון בסוף היום. אולי אתה צריך קו טלפון, בטוח קו אינטרנט, מחשבים, תוכנות, ניירות ועטים. מה שרואי חשבון קוראים לו הוצאות תקורה. דבר זה כמובן משתנה מאוד מאדם לאדם. בואו נשלוף איזה מספר מהאוויר ונגיד שהוצאות התקורה שלך הן כ-2400 ₪ לחודש. מדובר על 30% מגובה המשכורת. אבל אלו הוצאות של העסק, לא של העובד. ואין סיבה שיהיו חלק מהמשכורת. אז בואו ונוסיף אותן לשכר שעלינו לגבות.

87X30%= 26.1.
87+26= 113 ₪.

והנה לנו. זהו השכר שנרצה לגבות לשעת עבודה שלנו, כך שנוכל גם לשלם שכר דירה, לאכול מידי פעם ולקנות את הדברים שהעסק צריך. ואנחנו יודעים גם שעלינו להשיג לנו 120 שעות עבודה בשכר זה לחודש. כך פתרנו את שאלת השכר השעתי שלנו וגם את השאלה כמה עבודה עלינו להשיג לחודש.

או, למעשה, כמעט פתרנו. כי חוץ מלכלכל אותך, העסק שלך גם צריך לעשות רווח. כמה רווח? הייתי מייעץ לא לרדת מ-10%. ועדיף ללכת על 20%. בואו נשלוף שוב את המחשבונים ונחשב לפי 20% רווח. 20% מ-113 ₪ הם 22.6 ₪. אם כן נוסיף את הרווח על השכר השעתי שלנו. וזה יהיה התעריף הסופי שלנו. הכולל גם משכורת, גם הוצאות תקורה וגם רווח נאה. 139 ₪ לשעת עבודה. ואפשר גם לעגל ל-140.

113X20%= 22.6 
22.6+113= 139 ₪

אז במספר הזה, או כפי שהוא יוצא אצלכם בכל אופן, אתם תשתמשו לחישובים שלכם. בין אם אתם גובים לפי שעה או לפי פרויקט (שאותו תעריכו לפי מספר השעות שהוא אמור לקחת). זה המספר שלא כדאי לכם לרדת ממנו. בלי ניחושים ובלי ערפל קרב. אתם יודעים בפשטות כמה אתם צריכים לגבות כדי לעמוד במטרות ובצרכים שלכם.

האם המספר הזה מעמיד אתגר בפני מחלקת המכירות של העסק שלך, שגם בה, במקרה אתה העובד היחיד?

יכול להיות שכן, ויכול להיות שלא. אבל זה המספר שהעסק שלך ואתה צריכים. זהו ערך השעה האמיתי שלכם. וזה מה שכדאי שיהיה תלוי על הבסטה הוירטואלית שלכם.

שיתוף

מאמרים נוספים

Scroll to Top