כבונה אתרי וורדפרס, אני מוצא את עצמי חושב על העתיד של בניית אתרים לעיתים קרובות. אני נוהג להסתכל על התחום בו אני עוסק, להישאר מעודכן ולנסות לנבא מגמות לעתיד. לדעתי, זה חלק אינטגרלי ממה שאמור לעשות כל איש מקצוע שרוצה להישאר רלוונטי ולאפשר לעסק שלו לשגשג ולגדול. להסתכלות רחבה זו חשיבות מיוחדת בעסקים אינטרטיים, בייחוד בעולם שמתקדם ומשתנה במהירות גדולה. לפעמים המהירות הזו יכולה להרתיע ולהדאיג. אני שומע לא מעט קולות בעולם בניית האתרים שמדברים על ירידה במחירים, שינויים שכדאי לעשות כדי להישאר רלוונטיים ורווחיים ועל מהפכת האוטומציה של התחום. הדרך בה אני בוחר להתמודד עם דאגות אלו היא להקדיש זמן לשאילת שאלות ולמציאת תשובות. לאחר מכן, לערוך את השינויים הנדרשים לפני שהם נעשים דחופים. כך כשמגיע גל שינויים, הוא מוצא אותנו ערוכים ומוכנים לעלות עליו ולגלוש הלאה. אז בואו ניקח רגע את הזמן לעשות זאת ביחד. אני אתאר את התהליך כפי שעשיתי אותו אני בנקודת הזמן הזו, ואת המצב כמו שאני רואה אותו כרגע. אתם מוזמנים להגיב מטה ולפתוח דיון שיכול להועיל לכולנו.

השאלות

השאלות שמציג בפנינו הרגע הזה בציר ההתפתחות של תחום בניית האתרים הן שאלות שראוי לתת להן תשומת לב מיוחדת. אנו נמצאים כרגע ברגע מעניין מאוד בתחום. הנה השאלות העיקריות אשר מציגות את עצמן כרגע לטעמי:

  1. אילו שפות קוד הכי כדאי להשקיע בללמוד כעת?
  2. איך אנשים יבנו אתרים בעתיד?
  3. האם בכלל תהיה לי עבודה בתחום בעוד כמה שנים?
  4. מה ההשפעה של רשתות חברתיות?
  5. מה היא? וכיצד תשפיע מהפכת האוטומציה?

אלה שאלות מעניינות שיכולות לפתוח בפנינו התבוננות טובה ורלוונטית בתחום שלנו. אילו הן השפות שכרגע כובשות את הבמה המרכזית, או עומדות לכבוש אותה בקרוב? האם תהיה עבודה בתחום או שכדאי לנו להתחיל להסתכל ימינה ושמאלה על אופציות אחרות. ובאופן יותר כללי, אם אנחנו מסתכלים קדימה, איך אנחנו רואים שתהליך הבנייה יעשה. אז בואו נענה עליהן. אלה הן כמובן התשובות שלי. התשובות שלכם אולי יהיו אחרות. העתיד של בניית אתרים

1. אילו שפות קוד כדאי ללמוד?

האינטרנט ללא ספק הולך למקום הרבה יותר מודולרי וסקיילבילי, אתרים ואפליקציות נהיים דבר אחד ולא ניתן להפריד ביניהם עוד. כדוגמא שתהיה מוכרת לכולם אפשר לקחת את פייסבוק. כיום אי אפשר לדעת אם הוא יותר אתר אינטרנט, אפליקציית ווב או אפליקציית נייטיב למובייל. האמת היא שהוא כולן ביחד. והוא מאוד לא יוצא דופן בעניין זה. זהו הטרנד. טרנד שכמו שאני רואה זאת, רק הולך להתחזק. לכן בשנים הקרובות הולך להיות יתרון משמעותי לשפות קוד שחוצות פלטפורמות ומאפשרות לעשות הכל בכל מקום. כיוון מצויין יהיה להתמקד בכל מה שקשור לספריות JS ובמיוחד Angular.JS. הן תומכות בצורה טובה יותר, אפשר לעשות איתן הכל, הן קרוס פלטפורם. ובמיוחד אנגולר שאפשר באמת להשתמש בו לכל דבר. אחד הדברים שתוכלו למשל לעשות עם אנגולר זה ליצור אפליקציות ווב ומובייל שמשתמשות ב-REST API כדי להוסיף אופציות בנייה, ניהול ושינוי של פלטפורמת וורדפרס. ליכולת לעבוד בשפות שחוצות פלטפורמות תהיה חשיבות גדולה גם ביחס למהפכת האוטומציה של אתרי הווב שנדבר עליה בהרחבה בסעיף הבא.

2. איך אנשים יבנו אתרים בעתיד?

על מנת לענות על השאלה הזאת צריך להבין קודם איך אנשים בונים אתרים היום ומה השינוי שחל במעמדו ובתפקידו של בונה האתרים לאורך השנים. מפתח האתרים בוורדפרס כיום הוא במידה מסויימת, ההולכת ומתמעטת, עדיין אותו טיפוס אידיאלי של האינדיבידואל העצמאי ועתיר הידע שאליו פונה אדם בבקשה שיעשה בקסמיו ויעשה שיהיה לו אתר באינטרנט. לעתים האדם הזה מגיע עם עיצוב פחות או יותר מוגמר של המוצר שבו הוא מעוניין, אבל זה מקרה נדיר יותר. לרוב, הלקוח פונה למפתח ש"יעשה לו אתר". מא' ועד ת'. זהו תהליך עם כמה מהלכים, הכולל קניית דומיין, פנייה לחברת אחסון אתרים, חשבון FTP,  פתיחת Database, התקנת וורדפרס, התקנת תבנית מוכנה או בנייתה מאפס. במקרים רבים יש צורך לגשת לקוד, לכל הפחות אל Style.css, וברוב המקרים גם אל קבצי ה-PHP המרכיבים את הדפים. עבודה על פוטושופ לעריכת התמונות, התקנת הפלאגינים הדרושים, עבודה לפחות בסיסית על קידום אתרים. תהליך עבודה שלם ורחב שדורש ידע רב, מקצועיות ודיוק. הטיפוס הזה, ופוטנציאל ההשתכרות שלו יחד איתו, מאויימים עכשיו על ידי ההתפתחות של נותני שירות בתחום שהפכו את התהליך הזה למשהו שניתן לקבל – לפחות גירסה מאוד פשוטה ובסיסית שלו – בקלות רבה. אתר בלחיצת כפתור. אלה הן חדשות שעלינו לקבל, להבין ולעכל, כדי שנבין לאן כדאי לנו להפנות את המשאבים שלנו בשנים הקרובות. בקרוב אני אפרסם את חלק ב'

 

אהבתם את המאמר? הרשמו לעדכונים!

השארת תגובה